Khedira vertrekt na vijf seizoenen bij Real Madrid

Reacties

Sami Khedira trekt de deur van het Estádio Santiago Bernabéu komende zomer na vijf jaar achter zich dicht. De Duitse middenvelder heeft besloten zijn aflopende contract met Real Madrid niet te verlengen, omdat hij toe is aan een frisse wind in zijn carrière.

Khedira vertrekt na vijf seizoenen bij Real Madrid

Khedira liet eerder deze woensdag in gesprek met de Spaanse krant Marca ook al doorschemeren dat hij bezig was aan zijn laatste seizoen in het shirt van De Koninklijke. Tegenover het Duitse weekblad Kicker heeft de 27-jarige international dat nu echt bevestigd.

'Dit is geen beslissing tegen Real, ik heb weer een nieuwe prikkel nodig in mijn loopbaan om mezelf verder te ontwikkelen', legt Khedira zijn besluit uit. 'Ik heb er een geweldige tijd gehad in een geweldige ploeg. En ik zal in de komende weken nog alles blijven geven.'

Tot nu toe is de inbreng van Khedira bij Real met zeventien optredens uiterst beperkt. Het eerste jaar onder trainer Carlo Ancelotti viel door een kruisbandblessure ook in het water. In de drie jaar dat José Mourinho de scepter zwaaide in Madrid was Khedira basisspeler, nadat Real na het WK 2010 veertien miljoen euro voor hem had betaald.

Doordat Khedira komende zomer een vrij man is lonkt een terugkeer naar Duitsland, waar hij tussen 2007 en 2010 al uitkwam voor zijn jeugdliefde VfB Stuttgart. De eerste gesprekken met Schalke 04 zijn inmiddels achter de rug, terwijl ook Arsenal en het Chelsea van Mourinho interesse zouden hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.