Khedira verruilt Real Madrid voor Juventus

Reacties

Sami Khedira is de nieuwste aanwinst van Juventus. De Duitse middenvelder verkast transfervrij van Real Madrid naar De Oude Dame en tekent voor vier jaar in Turijn.

Khedira verruilt Real Madrid voor Juventus

De overstap van Khedira (rechts op de foto in duel met zijn nieuwe ploeggenoot Carlos Tévez) hing al een tijd in de lucht, maar is nu officieel rond. De 54-voudig international van Duitsland moet trainer Massimiliano Allegri meer opties geven voor de middenlinie.

In de zomer van 2010 plukte Real Madrid de Duitser voor twintig miljoen euro weg bij VfB Stuttgart. Khedira kwam tot 161 officiële optredens voor de club uit de Spaanse hoofdstad. Met De Koninklijke werd de middenvelder in het seizoen 2011/12 landskampioen en won hij vorig jaar de Champions League. Met zijn land veroverde hij die zomer bovendien de wereldtitel.

Het contract van de 28-jarige rechtspoot in Madrid liep af. Hij liet al eerder weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Het voorbije seizoen was Khedira allerminst zeker van een basisplaats. Trainer Carlo Ancelotti maakte slechts zeventien keer gebruik  van de wisselspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.