Kevin Mirallas stopt als profvoetballer voor uitdaging in Belgische vierde klasse

Reacties

Kevin Mirallas is profvoetballer af. De 35-jarige oud-international van België zat deze zomer zonder club nadat zijn contract bij AEL Limassol niet werd verlengd. Mirallas heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden bij SC Eendracht Aalst, waar hij technisch directeur wordt.

Kevin Mirallas stopt als profvoetballer voor uitdaging in Belgische vierde klasse
© Pro Shots

De Belg speelde voor een negental clubs in zijn loopbaan. De speler begon in 2004 bij LOSC Lille, waarna hij via Saint-Etienne en Olympiakos bij Everton terecht kwam. De laatste jaren van zijn carrière sleet hij bij Fiorentina, Royal Antwerp, Gaziantep FK, Moreirense en dus AEL Limassol. 

Bij Everton maakte Mirallas het meeste furore. Tussen 2012 en 2019 speelde de aanvallende middenvelder voor de Premier League-club. In 151 wedstrijden in de Premier League kwam Mirallas tot 29 doelpunten en 25 assists. In al die jaren kwam hij tot zestig interlands bij de Rode Duivels. 

Ambitieuze vierdeklasser
Mirallas blijft de komende jaren actief in de voetbalwereld als technisch directeur bij SC Eendracht Aalst. De club uit Aalst komt uit op het Belgische vierde niveau in de tweede afdeling.

De overstap van de oud-voetballer past binnen de hernieuwde ambities van de Belgische club. Recentelijk werd de club overgekocht door een Turkse investeerdersgroep en werden ook transfersommen neergelegd voor enkele spelers om dit jaar te promoveren. Deze week werd Moldavisch international Nicolae Milinceanu nog gepresteerd in Aalst. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.