'Keuze van Januzaj voor België de meest logische'

Reacties

Adnan Januzaj (19) heeft de knoop doorgehakt. Maar de aanvaller van Manchester United heeft geen garanties gekregen dat hij ook naar het WK gaat met België.

'Keuze van Januzaj voor België de meest logische'

Verschillende bonden trokken aan Januzaj, die kon kiezen uit Albanië, Kosovo, Turkije, Servië, Engeland en België. Het werd de laatste, zo maakte bondscoach Marc Wilmots woensdag bekend.

'De keuze voor de Rode Duivels was er een van het hart', zei zaakwaarnemer Dirk De Vriese tegen Sporza. 'Adnan heeft niet overlegd met Wilmots voor hij koos. Hij heeft dus ook geen garanties over een ticket voor het WK gekregen. Hij heeft zich gewoon beschikbaar gesteld.'

Volgens de zaakwaarnemer is België 'de meest logische keuze'. 'Hij is geboren in Brussel, studeerde hier en heeft hier zijn vrienden. Zijn band met Kosovo en Albanië zorgde ervoor dat het wel een moeilijke beslissing was, maar die is wel in familieverband gevallen.'

De kwestie leverde Januzaj geen stress op. 'Maar het is toch beter dat we deze periode nu op zijn 19e kunnen afsluiten. Het was wel een emotionele week voor hem met het ontslag van trainer David Moyes. Die heeft Adnan toch gelanceerd en hij werd het enige lichtpuntje dit jaar bij United', aldus De Vriese.

Januzaj debuteerde in augustus in de hoofdmacht van Manchester United, waar hij een van de spaarzame lichtpuntjes was dit seizoen. Vorige maand gaf zijn vader nog aan dat de vleugelaanvaller waarschijnlijk tussen Kosovo en Turkije zou kiezen, maar het werd België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.