Keuze te over voor De Boer: 'Niveauverschillen klein'

Frank de Boer kijkt vol vertrouwen naar de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ. De coach van Ajax won twee weken geleden al van AZ (3-2) in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Keuze te over voor De Boer: 'Niveauverschillen klein'

'In die wedstrijd hebben we verzuimd om onszelf te belonen', blikt De Boer terug op het duel waarin zijn ploeg de nodige kansen onbenut liet. 'De tweede helft waren we een fase de controle kwijt en leden we vaak slordig balverlies.'

De verdedigende tactiek van Gertjan Verbeek, die zijn elftal liet inzakken tot op eigen helft, leek lange tijd goed uit te pakken. 'Zo spelen veel ploegen tegen ons, dat is altijd zo geweest. Ik vind dat niet erg. Als wij in goede vorm zijn kunnen we er gewoon van winnen', aldus De Boer.

Voor het duel in Alkmaar moest De Boer de nodige keuzes maken. Zo werden Nicolai Boilesen en Tobias Sana buiten de selectie gelaten. Dat heeft ook te maken met het feit dat Jong Ajax vrijdagavond in actie komt tegen FC Oss in de Jupiler League. 'De niveauverschillen tussen spelers worden steeds kleiner', legt de coach uit.

Volgens De Boer zijn er enkele spelers die nadrukkelijk aan de deur van het eerste elftal kloppen. Dat geldt met name voor Davy Klaassen, Stefano Denswil, Lucas Andersen, Ruben Ligeon en Danny Hoesen. De laatste drie zijn opgenomen in de achttienkoppige selectie.

Tijdens het wekelijkse perspraatje kwam ook de selectie ter sprake van bondscoach Louis van Gaal, die onder anderen Ricardo van Rhijn passeerde. 'Een signaal. Het moet beter en dat vindt Ricardo zelf ook', aldus De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen