Keuze Laporte voor Frankrijk nog niet definitief

Reacties

Behalve Gianelli Imbula raakt Frankrijk mogelijk nog een andere veelbelovende jeugdinternational kwijt. Aymeric Laporte sluit niet uit dat hij alsnog voor Spanje kiest als een interlanddebuut voor Les Bleus uitblijft.

Keuze Laporte voor Frankrijk nog niet definitief

De in Zuid-Frankrijk geboren Laporte, die Baskische overgrootouders heeft, koos er in het verleden voor om zijn geboorteland te vertegenwoordigen in diverse jeugdteams. Inmiddels is de 21-jarige verdediger van Athletic de Bilbao aanvoerder van Jong Frankrijk. 'Ik heb altijd gezegd dat ik voor Frankrijk kies en dat er geen enkele twijfel is als de trainer op mij rekent', zei het door diverse Europese grootmachten begeerde toptalent in Spaanse media.

Maar tot dusverre is een uitnodiging van bondscoach Didier Deschamps uitgebleven, waardoor Laporte nog altijd niet vast zit aan een keuze. Als Vicente del Bosque besluit hem op te roepen voor de Spaanse nationale ploeg, staat de linksbenige mandekker daar zeker voor open. 'Het EK 2016 is een erg belangrijk toernooi, die kans krijg je niet elke dag. Maar nu is het vooral belangrijk me verder te ontwikkelen. We zien wel wat er gebeurt', aldus de 1 meter 89 lange verdediger.

Het nieuws dat collega-jeugdinternational Imbula overweegt voor België te kiezen, maakte dinsdag ook al veel los. Marc Wilmots, bondscoach van België, zei al dat de in Vilvoorde geboren middenvelder van FC Porto van harte welkom zou zijn bij De Rode Duivels. Deschamps voegde er woensdag aan toe dat de keuze volledig aan de 23-jarige ex-speler van Olympique Marseille is. 'Hij heeft de vrijheid om te kiezen. Hij heeft drie keuzes (de derde is Congo, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.