Keuze Hodgson rijt oude wond van Engeland weer open

Door alle blessures heeft Roy Hodgson de nodige kopzorgen op weg naar het EK. Met zijn keuze voor de onervaren Martin Kelly in plaats van routinier Rio Ferdinand raakte de Engelse bondscoach een open zenuw.

Keuze Hodgson rijt oude wond van Engeland weer open

'Welke redenen?', twitterde Rio Ferdinand zondag nadat duidelijk was geworden dat niet hij maar Kelly (Liverpool) als vervanger was opgeroepen voor de geblesseerd geraakte Gary Cahill. De verdediger van Manchester United refereerde met zijn tweet aan de eerdere motivatie van Hodgson, die Ferdinand 'om sportieve redenen' buiten zijn aanvankelijke EK-selectie had gelaten.

Strafzaak

Op de achtergrond speelt een strafzaak van de Engelse EK-ganger John Terry, die op 9 juli moet voorkomen op verdenking van racisme jegens Anton Ferdinand, de jongere broer van Rio. Dat beiden in de EK-selectie zouden zitten, leek daarom allerminst opportuun. Maar Hodgson heeft altijd ontkend dat deze zaak aanleiding was om Ferdinand buiten zijn selectie te houden.

De argumentatie van Hodgson snijdt echter weinig hout meer door Kelly op te roepen in plaats van Ferdinand als vervanger van Cahill. De Liverpool-verdediger maakte negen dagen geleden zijn debuut voor Engeland. Als invaller speelde hij de laatste drie minuten tegen Noorwegen. Die ervaring staat in schril contrast met die van 81-voudig international Ferdinand.

Schandalig

Jamie Moralee, zaakwaarnemer van Ferdinand, stookte het vuurtje verder op. Leeftijd kan geen rol spelen, zo betoogde hij: 'Lampard, Terry, Barry, Gerrard, allemaal op leeftijd, maar zij gaan wel naar het EK. Waarom ligt dat bij Rio anders?'

'Om een speler die zijn land heeft aangevoerd en 81 keer heeft gediend zó te behandelen is niets anders dan schandalig', vervolgde Moralee. 'Wat mij betreft is het een totaal gebrek aan respect van Hodgson en de Engelse bond.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's