media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Keuze Bazoer voor Ajax uitvloeisel van aanpak Cruijff

Keuze Bazoer voor Ajax uitvloeisel van aanpak Cruijff

De aanwezigheid van voormalige topvoetballers in de trainersstaven en de directie van Ajax woog volgens zijn management zwaar voor het zestienjarige talent Riechedly Bazoer in zijn keuze de overstap te maken van PSV naar de club in Amsterdam. Dit is indirect een overwinning voor Johan Cruijff die sinds vorig jaar met zijn fluwelen revolutie streefde naar meer prominente ex-Ajacieden in de jeugdopleiding en de directie.

Zo kwam de jeugdopleiding in handen van Wim Jonk en werd Dennis Bergkamp als assistent toegevoegd aan de selectie. Op De Toekomst moest het hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink en verschillende andere trainers het veld ruimen.

De A1 junioren worden sinds 22 oktober getraind door Alfons Groenendijk met Kenneth Perez als zijn assistent. De B1 heeft Orlando Trustfull als coach. John Bosman werd bij Jong Ajax assistent van Gery Vink. Ajax geeft daarmee aan te willen investeren in (dure) ex-spelers voor de jeugdopleiding. Verdediger Bazoer is overigens qua leeftijd nog een tweedejaars B-junior.

Onder invloed van Cruijff (op foto rechts naast Sjaak Swart) werd naar het model van Bayern München oud-international Marc Overmars aangesteld als technisch directeur, terwijl Edwin van der Sar over een paar jaar, als zijn 'stage' erop zit, als algemeen directeur het roer in handen krijgt.

Na gesprekken met clubs in binnen- en buitenland koos de Utrechtse jeugdinternational Bazoer, die tevens belangstelling genoot van het kapitaalkrachtige Manchester City, ook om sportieve redenen voor Ajax. Dat is evenmin verrassend. Ajax trad zaterdagavond bijvoorbeeld tegen VVV-Venlo ondanks de zieke doelman Kenneth Vermeer met acht spelers aan die ooit deel uit maakten van de Amsterdamse kweekvijver.

De landskampioen geeft eigen jeugd veel meer voorrang en dus kansen dan PSV en Manchester City die zich vooral bedienen van dure aankopen. Ook dat past precies in het beleid van Cruijff. (Erik Oudshoorn)

Foto: VI Images

Laatste nieuws