Keshi voor derde keer in jaar weg bij Nigeria

Reacties

De periode van Stephen Keshi als bondscoach van Nigeria lijkt nu definitief voorbij. Voor de derde keer in iets meer dan een jaar tijd vertrekt hij. Dit keer ontslaat de bond hem vanwege een 'gebrek aan commitment.'

Keshi voor derde keer in jaar weg bij Nigeria

Keshi bracht Nigeria als bondscoach veel succes door in 2013 de Afrika Cup te winnen, maar na het binnenslepen van deze trofee vertroebelde zijn relatie met de bond. Na de uitschakeling in de achtste finale van het WK 2014 tegen Frankrijk kondigde Keshi zijn vertrek aan.

Toen de bond hem vervolgens een verbeterde aanbieding deed, besloot Keshi toch te blijven op wedstrijdbasis. In oktober kondigde de 53-jarige oefenmeester opnieuw aan op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dit keer voerde hij als argument aan dat bepaalde mensen zijn team 'saboteerden', na de mislukte kwalificatiereeks voor de Afrika Cup. In april kwam Keshi op zijn beslissing terug en ging hij opnieuw aan de slag als coach van zijn thuisland.

Nu heeft de Nigeriaanse voetbalbond zelf het heft in handen genomen en Keshi weggestuurd. 'Vanwege een gebrek aan commitment om de doelstellingen van de bond te halen hebben wij besloten om de verbintenis met Keshi per direct te beëindigen', aldus een statement van de Nigeriaanse bestuurders.

De druppel die de emmer deed overlopen was het gerucht dat Keshi gesolliciteerd had om bondscoach te worden bij Ivoorkust, hoewel hij dit zelf stellig ontkende. Shaibu Amodu, die vorige week benoemd werd tot technisch directeur, neemt voorlopig de honneurs als keuzeheer waar. Voor Amodu is het de vijfde keer dat hij bondscoach van Nigeria wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.