Keshi na twee weken terug als bondscoach van Nigeria

Reacties

Na interventie van president Goodluck Jonathan keert Stephen Keshi terug als bondscoach van Nigeria. Twee weken geleden werd hij nog ontslagen, maar die beslissing is teruggedraaid.

Keshi na twee weken terug als bondscoach van Nigeria

Keshi oogstte tot aan het bereiken van de achtste finale in Brazilië veel lof in eigen land. Zo leidde hij The Super Eagles vorig jaar voor het eerst sinds 1994, toen hij zelf nog speler was, naar de Afrika Cup. Het leverde hem de titel Afrikaans Trainer van het Jaar op, maar een contractverlenging zat er afgelopen zomer desondanks niet in.

Keshi bleef zijn werkzaamheden na een aanvankelijk vertrek toch voortzetten om Nigeria naar de eindronde van de Afrika Cup 2015 in Marokko te leiden. De klad kwam er echter in. Nigeria pakte tegen Congo (2-3), Zuid-Afrika (0-0) en Soedan (0-1) slechts één punt in de eerste drie duels van de kwalificatiereeks. Het leidde, ondanks een 3-1 zege op Soedan, twee weken terug tot het ontslag van Keshi, die zelf bijgedragen had aan de onrust door te stellen dat er saboteurs waren binnen de voetbalbond (NFF).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.