Kerzhakov maakt flater Akinfeev goed tegen Zuid-Korea

Reacties

Rusland en Zuid-Korea hebben in Cuiaba in het tweede duel van Groep H met 1-1 gelijkgespeeld. Doelman Igor Akinfeev haalde opgelucht adem toen hij invaller Aleksandr Kerzhavkov zijn enorme blunder goed zag maken.

Kerzhakov maakt flater Akinfeev goed tegen Zuid-Korea

In de eerste 67 minuten brachten Zuid-Korea, waar de Nederlander Ton du Chatinier assistent-coach is, en Rusland een slaapverwekkende vertoning ten tonele. Beide ploegen waren vooral van afstand gevaarlijk. Namens de Koreanen zochten Heung Min-Son en Koo Ja-Cheol naar een doelpunt, terwijl Yuri Zhirkov namens de ploeg van Fabio Capello zijn geluk beproefde.

Fabio Capello, de man van ruim acht miljoen euro per jaar, denkt na. Uiteindelijk zou zijn gouden wissel hem nog een puntje bezorgen.
Fabio Capello, de man van ruim acht miljoen euro per jaar, denkt na. Uiteindelijk zou zijn gouden wissel hem nog een puntje bezorgen.

Dat de openingsgoal van Ho-Keun Lee viel na een enorme flater en niet uit een uitgespeelde aanval was daarom ook niet toevallig. Het afstandsschot van de Koreaan leek een gemakkelijke prooi voor CSKA-doelman Akinfeev, maar de Rus ging op onbegrijpelijke en schlemielige wijze in de fout. Zoals Pat Bonner namens Ierland ooit deed op het WK van 1994 tegen Nederland, zo liet Akinfeev de bal in zijn doel ploffen. Voor de Russische insiders was de blunder vanwege het slechte seizoen van Akinfeev, ooit toch een van de betere doelmannen in Europa, geen verrassing.

Direct na de goal stuurde Capello, met ruim acht miljoen euro de best betaalde bondscoach op het WK, Kerzhakov het veld in. Dat sorteerde vrijwel direct effect. De spits van Zenit Sint-Petersburg deed immers drie minuten later waar hij goed in is: doelpunten maken. Nadat arbiter Nestor Pittana uit Argentinië goed liet door spelen bij een vermeende overtreding ontstond een carambole, waarna Kerzhakov de bal in een leeg doel kon schuiven. Ondanks aandringen van beide ploegen bleef het daarbij.

Door het gelijkspel vanavond in Cuiaba is België in Groep H na een speelronde spekkoper. De Rode Duivels wonnen weliswaar moeizaam van Algerije met 2-1, maar gaan aan kop met drie punten. Rusland en Zuid-Korea zullen nog vol aan de bak moeten, willen die landen in de knock-outfase geraken. De Belgen zullen immers niet onder de indruk zijn van de landen die elkaar vanavond in evenwicht hielden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.