Kersverse PSV'er Jurjus: 'Een heel bewuste keuze'

Reacties

Hoewel de overgang van Hidde Jurjus (22) hier en daar wat wenkbrauwen deed fronsen, heeft de van De Graafschap overgekomen doelman heel bewust de keuze voor PSV gemaakt. Dat vertelde hij bij aankomst in het trainingskamp van de Eindhovenaren aan VI.

Kersverse PSV'er Jurjus: 'Een heel bewuste keuze'

'Het is in 48 uur gebeurd', blikte de goalie vanuit het Zwitserse Verbier terug op de transfer, die razendsnel tot stand kwam. 'Voor mij was het heel makkelijk, ik wilde graag naar PSV.  Twee dagen geleden liet mijn zaakwaarnemer weten dat er interesse was. Er heeft zich ook geen andere club gemeld. PSV was eerste en de enige. Daar hoefde ik dus niet lang over na te denken. Mijn zaakwaarnemer en ik waren het er over eens dat dit een kans was die we moesten pakken', aldus Jurjus, die voor vijf jaar tekende.

De doelman liet weten dat er geen concrete afspraken zijn gemaakt over een vaste plek in Jong PSV. 'Ik heb gewoon heel veel zin om met die jongens op het veld te staan. Ik kijk er naar uit met Jeroen Zoet te werken. Ik wil me meten aan keepers als Zoet en Remko Pasveer', refereerde hij aan de andere twee sluitposten van de Eindhovense hoofdmacht.

'Natuurlijk zullen mensen zeggen dat ik niet de eerste keeper ben. Maar dit is een bewuste keuze met het oog op de toekomst', vervolgde Jurjus. 'Ik wil me namelijk zo snel mogelijk en zo goed mogelijk ontwikkelen. En ik kan hier trainen met jongens die international zijn en op Champions League-niveau geacteerd hebben. Daar kan ik alleen maar heel veel beter van worden.'

De afgelopen seizoen bij De Graafschap doorgebroken doelman heeft natuurlijk wel zijn dromen. 'Natuurlijk wil ik ooit de eerste keeper van PSV worden. Wanneer dat is, dat is gokken', stelde de goalie, die in hoog gezelschap afreisde naar Zwitserland. 'Ik ben samen met de directie gevlogen. Maar ik heb  gewoon een boekje gelezen hoor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.