Kersverse coach Pellegrini ziet Málaga verliezen

Een schokeffect bleef uit voor Málaga. Voormalig Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini (foto) volgde de dinsdag ontslagen Jesualdo Ferreira op, maar zag vanaf de tribune hoe zijn ploeg ten onder ging. Racing Santander verloor op bezoek bij Real Sociedad.

Espanyol-Málaga 1-0Ferreira werd eerder deze week aan de kant gezet na de matige competitiestart van Los Boquerones. In het eerste duel na zijn ontslag ging het echter niet beter.

Javi Márquez zorgde al na twee minuten met een schitterende afstandsknal voor een vroege achterstand. Ondanks verwoede pogingen konden de bezoekers de nederlaag niet meer voorkomen. Door de verliespartij staat Málaga nog altijd op slechts zeven punten uit tien duels en weet de ploeg alleen Deportivo La Coruña en Zaragoza onder zich. Espanyol behoudt de aansluiting met de subtop.

Real Sociedad-Racing Santander 1-0 Sociedad startte zonder de licht geblesseerde Jeffrey Sarpong. Zonder de Nederlander, die nog wel inviel, begon de thuisploeg voortvarend. Joseba Llorente werd in vrije positie aangespeeld en verschalkte doelman Toño met een geplaatst schot.

In de resterende 83 minuten werd niet meer gescoord, waardoor de thuisploeg de nipte zege over de finish trok. Sociedad stijgt door de overwinning naar een knappe zesde plaats, Santander bezet de twaalfde plek. Foto: VI Images