Kerk vindt dat 'schijtdoelpunt' Van Polen van hem is

De openingstreffer van FC Utrecht tegen PEC Zwolle (3-1) kwam op naam van Bram van Polen, maar Erik ten Hag vindt dat Gyrano Kerk het doelpunt op zijn naam had moeten krijgen. Daar was de 21-jarige aanvaller het zelf mee eens.

Utrecht kwam vlak voor rust op voorsprong doordat Kerk de bal tegen de borst van Bram van Polen aanschoot (foto boven). Het doelpunt gaat daardoor de boeken in als een eigen doelpunt van de PEC-aanvoerder, die sprak van een 'schijtdoelpunt'.

Hoe lelijk ook, Kerk eiste de treffer graag op. 'Dit is al het tweede doelpunt dat wordt afgepakt', reageerde de man die ook de 2-0 maakte en bij de 3-0 de assist gaf tegenover FOX Sports. 'Kerk dwingt het af, dat was tegen Go Ahead Eagles (toen scoorde Xandro Schenk in eigen doel, red.) ook al zo. Ik vind het een goal van Kerk', vulde Ten Hag aan.

Hoewel de teller van Kerk daardoor pas op één in plaats van drie Eredivisie-goals staat, kon hij van een 'mooie avond' spreken. De 21-jarige spits betaalde het vertrouwen van Ten Hag dubbel en dwars uit. De trainer van Utrecht was ook tevreden over het spel van Patrick Joosten, die Nacer Barazite op de bank hield. 'Ze drukken heel nadrukkelijk de neus aan het venster en ze worden steeds meer een optie.'

Ten Hag was tevreden over het dominante spel en het aantal gecreëerde kansen van zijn ploeg. 'Je kunt alleen zeggen dat de score hoger had kunnen uitvallen. De houding was de hele wedstrijd hartstikke goed. Als we iets meer gogme tonen kunnen we meer goals maken. En die laatste goal aan het eind (van Nicolai Brock-Madsen, red.) is toch wel irritant. Hetzelfde geldt voor die hele goede kans voor Youness Mokhtar na rust, dat kan zomaar de 1-1 worden. Deze ploeg moet dat meer beseffen. Het mag niet zo zijn dat je na een heel goede eerste helft op 1-1 kan staan.'

Jans
PEC Zwolle-trainer Jans was niet tevreden over hoe zijn ploeg voor de dag kwam in Utrecht. 'We hebben niet ons niveau van 2017 gehaald. We waren in de eerste helft veel te tam en veel te mak, aan de bal waren we heel matig', reageerde de trainer bij FOX Sports.' Jans zag dat zijn spitsen er niet aan te pas kwamen en dat zijn ploeg op het middenveld werd afgetroefd. 'Dit is de eerste wedstrijd dat we daartegenaan lopen, maar deze tegenstander is ook beter dan die we de vorige keren hebben gehad.'

Dat zal ook de komende weken zo zijn voor PEC, dat de laatste weken van ADO Den Haag, Sparta Rotterdam en NEC won. Volgende week wacht AZ en de week daarna Vitesse. 'Utrecht heeft verdiend gewonnen, maar ze waren echt niet fantastisch', besloot Jans. 'We hebben onder ons niveau gespeeld. Dat zal omhoog moeten, want anders ga je in Alkmaar ook ten onder.'