Keller rekent tegen Real op 'overijverige' Huntelaar

Reacties

Jens Keller rekent woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid op het Torinstinct van Klaas-Jan Huntelaar. De trainer van Schalke 04 stuurt zijn goalgetter met een duidelijke opdracht het veld in tegen De Koninklijke, die in de ogen van Keller de torenhoge favoriet is ondanks de slechte historie op Duitse bodem.

Keller rekent tegen Real op 'overijverige' Huntelaar

Want Real mag op papier dan verreweg beter lijken dan Schalke, in Duitsland won de huidige koploper van Spanje in het verleden slechts één van zijn 24 Europese wedstrijden. Het meest recente voorbeeld daarvan is de 4-1 nederlaag van vorig seizoen in de halve finale tegen Borussia Dortmund, uitgerekend de aartsrivaal van Schalke.

Keller laat zich echter geen zand in de ogen strooien, hij manoeuvreert zijn ploeg in de rol van underdog. 'Real hoort op zeker tot de beste teams ter wereld. Misschien is er behalve Bayern München wel geen betere ploeg te vinden. We zullen gebruik moeten maken van de zwaktes van Real, voor zover het die heeft natuurlijk…'

Tien maanden geleden ging Real Madrid nog met 4-1 onderuit in Dortmund. Het was alweer de zeventiende nederlaag op Duitse bodem.
Tien maanden geleden ging Real Madrid nog met 4-1 onderuit in Dortmund. Het was alweer de zeventiende nederlaag op Duitse bodem.

Met onder anderen Wereldvoetballer van het Jaar Cristiano Ronaldo in de gelederen heeft Real vanzelfsprekend de betere spelers. Toch hoeft Schalke niet zo bang te zijn als Keller doet voorkomen. Die Königsblauen incasseerden in de laatste acht officiële duels slechts twee treffers. En dan was defensieleider Benedikt Höwedes in die serie nog grotendeels afwezig.

Waar het nog twijfelachtig is of de van een spierblessure herstelde Höwedes kan starten tegen Real, rekent Keller sowieso op Huntelaar. De dertigjarige spits scoorde twee keer sinds hij vorige maand terugkeerde van een slepende kniekwetsuur. Toch is Keller niet zo tevreden over hem. 'Hij liet zich tegen FSV Mainz 05 te veel terugzakken uit de spits, hij was overijverig.'

Keller wil dat Huntelaar zich slechts met een ding bezig houdt: doelpunten maken. En al zeker tegen Real. 'Het is zijn taak om in de spits te blijven staan, zodat we hem met voorzetten in stelling kunnen brengen. Ook als hij 89 minuten lang geen bal heeft gekregen. En dat zou tegen Real natuurlijk zomaar het geval kunnen zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.