Keizer verlaat SC Cambuur voor Jong Ajax

Reacties

Marcel Keizer verlaat SC Cambuur. De 47-jarige oefenmeester heeft een contract getekend bij Ajax, waar hij aan de slag gaat als trainer van Jong Ajax.

Keizer verlaat SC Cambuur voor Jong Ajax

Bij de beloften van de Amsterdammers volgt Keizer de vertrokken Jaap Stam en Andries Ulderink op.

Ook Dwight Lodeweges was in beeld voor deze functie.

Algemeen directeur Ard de Graaf baalt van het vertrek van Keizer, onder wiens leiding SC Cambuur vijf punten veroverde in elf Eredivisiewedstrijden. 'Dit hebben we niet aan zien komen en de timing is voor ons bovendien zeer ongelukkig. Marcel kan ondanks een doorlopend contract deze overstap maken door een aantal voorwaarden in zijn contract', zegt de bestuurder op de clubsite.

'Marcel heeft zich hier op beroepen en Ajax heeft hieraan voldaan. Dit hebben we te respecteren. Voor nu wensen we Marcel veel succes bij zijn nieuwe club en gaan we ons beraden om deze belangrijke positie op een liefst zo kort mogelijke termijn in te vullen.'

Ervaren speler
Keizer heeft een spelersverleden bij Ajax, waar hij in de jeugdopleiding zat en in de jaren tachtig tot vier officiële duels in de hoofdmacht reikte. In die periode speelde hij samen met Dennis Bergkamp, een van de leden van het technisch hart van Ajax.

'Wij denken dat Marcel Keizer de juiste man is om Jong Ajax te gaan leiden', meldt Ajax-directeur Edwin van der Sar. 'Naast het feit dat hij in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en betaald voetballer is geweest, is hij relatief jong maar voor zijn leeftijd wel een zeer ervaren trainer. Dat is belangrijk voor de groep talenten met wie hij Jong Ajax in de Jupiler League gaat vertegenwoordigen.'

Vóór zijn periode als hoofdtrainer van SC Cambuur was Keizer trainer van Telstar, technisch manager van SC Cambuur en trainer van FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.