Keizer: 'Moeilijke keuze, maar Ajax zit in de genen'

Reacties

De lokroep van Ajax was voor Marcel Keizer onweerstaanbaar. De 47-jarige trainer verkoos het werken met de Amsterdamse beloften bovendien het realiseren van een terugkeer in de Eredivisie met SC Cambuur.

Keizer: 'Moeilijke keuze, maar Ajax zit in de genen'

Onder leiding van Keizer degradeerde Cambuur als nummer laatst van de Eredivisie naar de Jupiler League. De oud-speler van Ajax had nog een tweejarig contract, maar verkoos het werken bij een topclub boven het werken 'bij een heel mooie club' als Cambuur. 'Het was een moeilijke keuze tussen twee heel mooie opties. Aan de andere kant ook weer niet, want dit is de club waar ik begonnen ben', zegt Keizer op de Ajax-site.

De neef van Piet Keizer speelde eind jaren tachtig in de jeugd bij Ajax, voordat hij ook nog voor Cambuur, De Graafschap, FC Emmen en Argon uitkwam. 'Ik heb er een leuke en leerzame tijd gehad. Daar zet je je beginstappen in het betaald voetbal. Elke speler die in de jeugd bij Ajax heeft gespeeld, heeft daar baat bij gehad. Ajax zit wel in de genen', zegt Keizer, die dat ook hoopt mee te geven aan de huidige generatie spelers van Jong Ajax.

'Het werken bij een topclub, met topjeugdspelers, is een geweldige uitdaging', zegt Keizer over zijn nieuwe baan als coach van Jong Ajax. 'Je moet als trainer flexibel zijn. Je krijgt teleurgestelde spelers die wedstrijdritme op doen, maar ook met jonge spelers die van onderaf komen. Dat zijn allemaal mooie werkingen in een team. Daar goed voetbal mee spelen en winnen, maakt het heel interessant. Maar in eerste instantie moeten er talenten doorstromen naar Ajax 1.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.