'Keizer Keisuke' gaat met speciale afspraken op zak aan de slag in Brazilië

Reacties

Keisuke Honda heeft vrijdag een nieuwe club gevonden. De 33-jarige spelmaker verbindt zich voor het complete seizoen 2020 (dat tot eind december duurt) aan Botafogo in Brazilië en gaat zo aan de slag op een nieuw continent, zijn vijfde in totaal. 

'Keizer Keisuke' gaat met speciale afspraken op zak aan de slag in Brazilië
© Pro Shots

Honda liet eind december zijn contract bij Vitesse ontbinden. Dat deed de Japanner uit schuldgevoel, nadat hoofdtrainer Leonid Slutsky opstapte wegens tegenvallende resultaten. Slutsky was de man die Honda juist naar Arnhem had gehaald. De middenvelder ging na zijn aftocht op zoek naar nieuw emplooi en heeft dat nu gevonden bij Botafogo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In 2004 zette Honda zijn eerste schreden bij Nagoya Grampus Eight. Na vier jaar maakte hij de overstap naar Europa, waar hij faam maakte bij VVV-Venlo. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor CSKA Moskou en AC Milan, voor hij de wijk nam naar Pachuca in Mexico.

Na zijn avontuur daar ging Honda aan de slag bij Melbourne Victory, het vierde continent waarop hij actief was. Vitesse haalde hem in november terug naar de Eredivisie, maar dat avontuur was dus maar van korte duur.

Honda's naam zong al langer rond bij Botafogo. Het bestuur zag aanvankelijk af van zijn komst, maar dat bracht veel reacties teweeg bij de achterban. Zij zagen Honda's komst absoluut zitten en zetten een social media-campagne op poten. Bovendien werd een Japanse hashtag gelanceerd waarmee Honda verzocht werd toch naar de club te komen.

De Japanner heeft speciale afspraken gemaakt met zijn nieuwe club. Zo vloeit 20 procent van alle verdiensten van Botafogo uit marketingactiviteiten rond Keizer Keisuke terug in zijn zak. Ook krijgt hij een bonus uitgekeerd voor ieder doelpunt dat hij maakt voor zijn werkgever, bovenop zijn salaris. Braziliaanse media meldden bovendien dat Honda bij de onderhandelingen aangaf dat hij een gepantserde auto wil van de club. Of aan die wens voldaan is, is niet duidelijk.

Botafogo sloot het seizoen in de Série A in december af op de vijftiende plaats. Op dit moment speelt de club uit Rio de Janeiro mee om het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. Het nieuwe seizoen gaat binnenkort van start met een wedstrijd in het bekertoernooi. Pas in mei begint de competitie weer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Botafogo
Meer over Botafogo
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer K. Honda
Meer over K. Honda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.