Keita volgt Anelka en Drogba naar Chinese competitie

Ook Seydou Keita vervolgt zijn loopbaan in China. De 32-jarige middenvelder uit Mali tekende, een dag nadat zijn vertrek bij Barcelona bekend werd gemaakt, een contract met Dalian Aerbin.

Keita volgt Anelka en Drogba naar Chinese competitie

Bij de huidige nummer elf van de Chinese competitie tekent Keita een contract voor tweeënhalf jaar en gaat hij spelen met rugnummer 20. De 72-voudig international (19 doelpunten) gaat bij Dalian Aerbin naar verluidt veertien miljoen euro netto verdienen.

Keita had een contract met Barcelona dat op 1 juli afliep. De middenvelder kwam het afgelopen seizoen te weinig in actie om zijn verbintenis automatisch met een jaar te verlengen, maar Barça stond open voor gesprekken over een langer verblijf.

De middenvelder liet echter zelf weten die gesprekken niet aan te zullen gaan. In zijn periode bij Barcelona kwam Keita tot 119 competitieduels, waarin hij zestien keer scoorde. Met de Catalaanse topclub won hij onder meer drie landstitels en twee keer de Champions League.

Eerder al maakten Nicolas Anelka en Didier Drogba de overstap naar de Chinese competitie; zij spelen voor Shanghai Shenhua. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's