Keeperswissel in de maak tussen PSV en FC Eindhoven

PSV-talent Benjamin van Leer (20) keept komend seizoen bij FC Eindhoven. De doelman tekent deze week een nieuw eenjarig contract bij PSV en gaat op huurbasis bij de tweede club van de stad aan de slag.

Keeperswissel in de maak tussen PSV en FC Eindhoven

Als Van Leer goed presteert kan PSV een eenjarige optie op hem lichten. Op voorspraak van Ernest Faber opteert PSV voor de huidige FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels (25, foto) als de nieuwe derde doelman.

De oud-trainer van FC Eindhoven en toekomstige assistent van Dick Advocaat werkte aan de Aalsterweg met Swinkels samen en is zeer enthousiast over de perfect tweebenige goalie.

Afgelopen seizoen was Swinkels de op één na minst gepasseerde doelman van de Jupiler League. PSV zoekt naar een derde doelman, omdat talent Nigel Bertrams als gevolg van een schouderoperatie mogelijk zelfs tot de winterstop niet in actie kan komen. PSV weigert risico's te nemen met de bezetting onder de lat.

In de voorbije jaargang was Khalid Sinouh op papier derde doelman, maar de Amsterdamse routinier zat door blessures bij Andreas Isaksson en Przemyslaw Tyton uiteindelijk het vaakst op de reservebank. Thuis tegen Ajax moest hij zelfs invallen. PSV wil voorkomen dat het bij herhaling van een dergelijk scenario moet terugvallen op een jeugdkeeper.

Swinkels is transfervrij en staat open voor de plannen van PSV. (Thijs Slegers) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's