Keeperstrainer Lodewijks verlaat Feyenoord voor Everton

Reacties

Keeperstrainer Patrick Lodewijks vertrekt bij Feyenoord. De oud-doelman heeft een contract getekend bij Everton, de nieuwe club van Ronald Koeman.

Keeperstrainer Lodewijks verlaat Feyenoord voor Everton

De 49-jarige Lodewijks was liefst negen jaar actief als keeperstrainer in De Kuip nadat hij ook als speler al uitkwam voor Feyenoord.

Vorige week werd reeds bekend dat Koeman zowel Erwin Koeman als Jan Kluitenberg meeneemt naar Everton. De drie werkten sinds het seizoen 2014/15 samen bij Southampton. Koeman wordt assistent-trainer op Goodison Park. Kluitenberg, met wie Ronald Koeman samenwerkte bij Vitesse, Benfica, AZ en Feyenoord, is aangesteld als fysiektrainer bij Everton.

'Werken in de Premier League, dat is voor mij een geweldige kans die ik niet wil en kan laten lopen. Ik heb er uiteraard veel over gesproken met mijn dochters en naaste familie, zij staan volledig achter deze stap', aldus Lodewijks op de website van Feyenoord.

'Het is een gek gevoel om Feyenoord na zo'n lange tijd te verlaten en dat doe ik dan ook met pijn in mijn hart. Ik heb nergens zolang gewerkt als bij deze club en bewaar veel mooie herinneringen aan mijn jaren als keeper en als lid van de technische staf. Ik ben een echte Feyenoorder geworden.'

Het contract van Lodewijks met Feyenoord liep nog twee jaar door. De Rotterdammers incasseren een afkoopsom voor de keeperstrainer. 'We bedanken Patrick voor alle inzet voor Feyenoord, eerst als keeper en de afgelopen jaren als keeperstrainer en coach van de beloften. We wensen hem veel succes bij Everton in de Premier League', zegt technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdammers.

Khalid Benlahsen, het hoofd van de Keepers Academy bij Feyenoord, neemt voorlopig de honneurs van Lodewijks waar. Feyenoord gaat zich beraden over de definitieve invulling van de functie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.