Keeperssoap bij Real blijft de gemoederen bezighouden

De keeperscarrousel bij Real Madrid blijft de gemoederen in Spanje bezighouden. Woensdagavond werd Iker Casillas na twee reservebeurten op rij weer boven concurrent Antonio Adán verkozen in het bekerduel met Celta de Vigo. Real won met 4-0 en maakte zo de 1-2 nederlaag uit het heenduel goed.

Keeperssoap bij Real blijft de gemoederen bezighouden

'We hadden al kort na de kerstvakantie besproken dat Iker dit duel zou keepen', vertelt assistent-trainer Aitor Karanka, die in plaats van José Mourinho het woord deed na het bekerduel.

De grote vraag is evenwel wie volgende zondag het Real-doel verdedigt tijdens het uitduel met Valencia. Komende zaterdag tegen Osasuna zal dat opnieuw Casillas zijn, aangezien Adán dan een schorsing uitzit. In het laatste competitieduel, de nipte 4-3 thuiszege op Real Sociedad, moest Casillas hem al na zes minuten vervangen vanwege een rode kaart.

'Casillas heeft enkele goede reddingen laten zien', analyseerde Karanka het optreden van Casillas tegen Celta. 'We gaan hem deze week op de training weer analyseren. Het enige wat wij willen is veel concurrentie, zodat de beste spelers boven komen drijven', hult hij zich nog in nevelen over de toekomstige keuzes. Woensdag meldden enkele Spaanse kranten al wel dat de keuze voor het duel in Valencia opnieuw op Adán zal vallen, maar bevestigd werd dit nergens.

Ondertussen laten de nodige (oud-)spelers zich uit over de kwestie. 'Hij moet iets geflikt hebben', meent Valery Karpin, de Rus die elf jaar in de Spaanse competitie actief was bij Real Sociedad, Valencia en Celta de Vigo. 'Niemand haalt hem zomaar uit het team als hij de laatste vijf jaar de beste van de wereld was. Speculeren heeft geen zin, maar er moet iets voorgevallen zijn.'

Op het FIFA-gala van maandag in Zürich werd Casillas, om de discussie nog maar wat pikanter te maken, nog maar eens tot beste keeper gekozen. Zoals in onderstaand filmpje te zien is, is de doelman van de Spaanse nationale ploeg nog altijd in staat een speeltuig klemvast te pakken.



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's