Keepersprobleem Bayer Leverkusen bereikt climax

In de schaduw van alle problemen rondom Michael Ballack gaat Bayer Leverkusen gebukt onder een heuse keeperscrisis. Trainer Robin Dutt heeft al na twee officiële wedstrijden het vertrouwen in zowel Fabian Giefer (21, foto) als nieuwkomer David Yelldell (29) opgezegd.

Keepersprobleem Bayer Leverkusen bereikt climax

Yelldell ging tijdens het bekerduel bij Dynamo Dresden (4-3 verlies) als vervanger van de onbetwiste nummer 1 René Adler enkele keren opzichtig in de fout. Hierop paste coach Dutt meteen een wissel toe voor de daaropvolgende wedstrijd: het competitieduel met FSV Mainz 05 (2-0 verlies) van afgelopen zondag. Daarin begin ook Giefer een blunder en liep hij bovendien een hersenschudding op.

Met de wetenschap dat Adler na zijn knieoperatie op zijn vroegst in oktober weer inzetbaar is, zoekt Bayer Leverkusen al naar een tussenoplossing. Met VfB Stuttgart onderhandelt de club over het huren van Bernd Leno, een pas negentienjarige onervaren reservekeeper. 'We zijn in gesprek, of het doorgaat zal van Stuttgart afhangen', aldus Bayers preses Wolfgang Holzhäuser. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's