Keepers met pech, De Boer vindt Messi beter dan Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Keepers met pech, De Boer vindt Messi beter dan Ronaldo

• Als transfervrije voetballer wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe club. Zo ook de 37-jarige Ierse doelman Paddy Kenny. Begin juli moest hij vertrekken bij Championship-club Ipswich Town en 6 november tekende hij een contract bij het in de League One acterende Bury. Maar zo graag als hij een nieuwe club wilde, zo graag wilde hij ook weer een vrij man zijn. Al na dertien dagen heeft hij zijn verbintenis verscheurd vanwege een kuitblessure.  

• Over keepers met pech gesproken… De laatste dagen stormt het flink en dat heeft deze doelman aan den lijve ondervonden. Dat is een knap knullig eigen doelpunt!

'Bij AZ speelde ik in het begin ook weinig. Maar het kan snel gaan in de voetballerij. Als ik straks een aantal wedstrijden achter elkaar kan spelen, moet ik mijn kans pakken. Zo simpel is het.'
• Afgelopen zomer verruilde Steven Berghuis (23) AZ na een goed seizoen voor het naar de Premier League gepromoveerde Watford. Bij de Engelsen, waar ook de Nederlandse Chelsea-verdediger Nathan Aké (20) momenteel op huurbasis zijn minuten maakt, komt de flankspeler voorlopig echter weinig aan spelen toe. Bij FOX Sports reageert hij op zijn situatie.

'Voor mij is Messi de beste speler op aarde, hij kan bijna alles. Maar voor Cristiano Ronaldo neem ik ook mijn petje af.'
• Ajax-trainer Frank de Boer, oud-speler van onder meer Barcelona, blikt vooruit op El Clásico van komend weekend. (Goal.com)

• Waar De Boer zijn petje ook voor af mag nemen, is deze treffer. Scott McLean, spelend in het beloftenteam van de Schotse club Kilmarnock, had dit fraaie doelpunt in huis tijdens de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen de talenten van Dundee United.

'Ik zei tegen mijn vrouw dat ik niet verrast was door de manier waarop Engeland omging met het leed in Frankrijk. Voor mij, maar ook voor iedereen die er woont, is Engeland een speciaal land.'
• In gesprek met SkyS ports laat Gaël Clichy (30), international van Frankrijk en spelend bij Manchester City, zich uit over de manier waarop de Franse nationale ploeg dinsdag op Wembley werd ontvangen voor het vriendschappelijke duel met Engeland (2-0 nederlaag). Een paar dagen daarvoor werden de Fransen in Parijs nog opgeschrikt door terreur.

• FC Twente en fastfoodketen McDonald's zijn een samenwerking met elkaar aangegaan. De voetbalclub en het Amerikaanse hamburgerbedrijf willen samen bijdragen aan het stimuleren en faciliteren van sport voor de jeugd in Twente. Zo komt er bijvoorbeeld een McDonald's Twente Street Soccer-toernooi.

• Vandaag in 1960 werd Jimmy Greaves, op dat moment twintig jaar en 290 dagen oud, de jongste speler ooit met honderd doelpunten achter zijn naam. Tijdens het duel van zijn club Chelsea met Manchester City (6-3 zege) scoorde hij drie keer, waardoor hij ook nog eens de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. Uiteindelijk zou Greaves tot 124 doelpunten in 157 wedstrijden komen namens The Blues. Daarna speelde hij nog voor AC Milan (negen goals in twaalf duels), Tottenham Hotspur (220 doelpunten in 321 wedstrijden) en West Ham United (13 treffers, 38 optredens). In totaal speelde hij iets meer dan vijfhonderd wedstrijden en daarin scoorde hij 366 keer.

• Gasten van een Antwerps hotel belden woensdag de politie omdat ze een verdacht persoon hadden gezien. Toegegeven, zijn uiterlijk is niet doorsnee, maar het ging om Radja Nainggolan. Deze 'terrorist' verbleef in België met de nationale ploeg. Nadat het duel met Spanje dinsdag werd afgelast, bleef de Rode Duivel nog even hangen in zijn vaderland.

• Het kan hard gaan in de voetballerij. En niet alleen in positieve zin. Dit is Freddy Adu (foto). Het voormalige wonderkind etaleert nu zijn kunsten als stofzuigerverkoper...

Freddy Adu stofzuiger

• Francesco Becchetti, eigenaar van Leyton Orient, kan het maar moeilijk verkroppen dat zijn club heeft verloren van Hartlepool United FC. Voor straf liet hij zijn spelers en staf opsluiten in een hotel, waar ze volgens de Daily Mail ook nog wel even zullen blijven. Met slechts twee zeges in de laatste twaalf duels is promotie voorlopig ver weg voor de ambitieuze club van het vierde Engelse niveau.

• Exact tien jaar geleden maakte een fenomenale Ronaldinho deze goals in Santiago Bernabéu. De Braziliaan kreeg het stadion van Real Madrid daarmee niet alleen stil, ook kreeg hij voor zijn show zelfs applaus van het thuispubliek.

• En nog tien jaar voor de Ronaldinho-show debuteerde huidig Juventus-keeper Gianluigi Buffon namens Parma in de Italiaanse Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.