Keepers Anderlecht het zwijgen opgelegd

Anderlecht heeft zijn eigen Kahn-Lehmann-soap. Trainer Franky Vercauteren heeft de twee keepers Silvio Proto en Daniel Zitka een spreekverbod opgelegd.

Keepers Anderlecht het zwijgen opgelegd

Evenals de Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann wil Vercauteren (nog) geen keuze maken voor Daniel Zitka dan wel Silvio Proto. En dus verdedigen de twee goalies om beurten het doel van Anderlecht. Het rotatiesysteem roept vraagtekens op bij de buitenwacht, maar ook Zitka en Proto voelen zich ook niet gelukkig met de gekozen oplossing.

Feit is dat Zitka en Proto er ook niet beter op zijn gaan keepen. De goalies wisselen elkaar af als het gaat om grote en kleine blunders. 'Is die rotatie de oorzaak van de foutjes die Zitka en Proto maken?', zei Vercauteren na het duel met FC Brussels, dat een punt pakte dankzij een fout van Proto.

'Ik laat die vraag onbeantwoord, jullie moeten maar oordelen. Ik kan alleen zeggen dat mijn keuze voor de een of voor de ander helemaal volgens de gemaakte afspraken verloopt. Wees gerust, ik weet waar ik mee bezig ben.'

Om alle commotie de kop in te drukken heeft Vercauteren gekozen voor een drastische maatregel; Zitka en Proto mogen niet meer praten met de media. Maar ook de trainer zelf, en keeperstrainer Jacky Munaron, zullen zich niet meer uitlaten in de pers.

Bekijk hier al onze video's