'Keek naar Van Persie en herinnerde me wat mij was verteld'

Reacties

Waar het een dure misser was van Robin van Persie, daar was het een kostbare redding van Boaz Myhill. De doelman van West Bromwich Albion profiteerde van de tips van zijn keeperstrainer.

'Keek naar Van Persie en herinnerde me wat mij was verteld'

In de 74ste minuut kreeg Manchester United bij een 0-1 achterstand een strafschop na hands van Saido Berahino. Van Persie, die voor het eerst een basisplaats had sinds 21 februari, ontfermde zich over de buitenkans. Het werd geen succes, want zag zijn inzet werd gestopt door Myhill.

Louis van Gaal had vertrouwen toen Van Persie achter de bal plaatsnam. 'Normaal gesproken schiet Robin de penalty's goed in, maar het was ook een goede redding van de keeper. Je moet hem de credits geven. Het was onze beste kans omdat er eindelijk geen spelers tussen stonden', verwees de Manchester United-manager naar de defensieve insteek van WBA.

Zijn collega Tony Pulis was vol lof over Myhill, die op zijn beurt dank verschuldigd was aan zijn keeperstrainer. 'Die vertelde me dat sommige spelers een voorkeur hebben bij strafschoppen. Ik keek naar Van Persie, herinnerde me wat de coach mij had gezegd en stopte de penalty. Het was een mooie dag!'

Dankzij de redding op Old Trafford was het inderdaad een mooie dag voor West Bromwich Albion en Myhill, die weer een grote stap dichter bij handhaving zijn gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.