Keane stopt bij Villa: 'Dubbelrol is me te veel geworden'

Reacties

Roy Keane heeft zijn taken als assistent van Aston Villa neergelegd. De 43-jarige oud-speler van Manchester United vindt dat hij zijn baan bij de Premier League-club niet langer kan combineren met die bij de nationale ploeg van Ierland.

Keane stopt bij Villa: 'Dubbelrol is me te veel geworden'

'Om me voor Villa en Ierland volledig in te zetten is me te veel geworden', geeft Keane als uitleg voor zijn besluit. 'Het is niet eerlijk tegenover Villa en Ierland', aldus de assist-bondscoach van Ierland, waar hij sinds vorig jaar november aan de zijde van de Noord-Ier Martin O'Neill werkzaam is. Begin dit seizoen trad hij ook in dienst bij de club van Ron Vlaar en Leandro Bacuna.

Villa-manager Paul Lambert richtte zich tot Keane, nadat zijn technische staf eind vorig seizoen werd ontslagen na een intern onderzoek. Assistent Ian Culverhouse en directeur voetbalzaken Gary Karsa werden ervan beschuldigd zich agressief te gedragen tegenover spelers en andere leden van de technische staf.

Lambert betreurt het dat Keane opstapt, maar kan zich heel goed vinden in zijn beweegredenen. 'In de korte periode dat we hebben samengewerkt, heeft hij geweldig werkt verricht als assistent. Vanmorgen vertelde hij me echter over de moeilijkheden die hij had met het combineren van zijn twee functies. Dat respecteer ik volkomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.