Keane slaat door, geniale Willian, Mart Smeets vs. Sánchez

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Keane slaat door, geniale Willian, Mart Smeets vs. Sánchez

'Ik wil dat spelers dezelfde commitment tonen bij de nationale ploeg als bij hun club'
Sergio Ramos is van mening dat hij als aanvoerder gevoelige punten ter discussie mag stellen. De verdediger van Real Madrid geeft aan dat Diego Costa en Cesc Fabregas iets meer bereidheid mogen tonen voor de Spaanse nationale ploeg. Chelsea-aanvaller Costa bleef thuis vanwege een hamstringblessure. Zijn ploeggenoot Fabregas is volgens de clubarts van de Londense club ook niet fit, maar moest zich toch melden van bondscoach Vicente del Bosque. 'Ik speel ook wel eens met pijntjes', zegt Ramos tot slot.

Neymar heeft op bezoek bij Turkije (4-0 overwinning Brazilië) de harten van de Turkse aanhang veroverd. In Istanbul applaudisseerden de Turken de handen blauw na een fraaie treffer van de Braziliaanse captain. De sterspeler van Barcelona was de aanhang na afloop erg dankbaar. 'Wat een geweldige fans. Turkije zit voor altijd in mijn hart', aldus Neymar.

'Keane valt fan aan in spelershotel'
• Dat meldden diverse Ierse media woensdagavond. De voormalige captain van Manchester United zou in het spelershotel van Ierland gevochten hebben met een fan. De man vroeg de assistent-coach van de Ieren zijn biografie te signeren. Dat weigerde hij waarna de gemoederen hoog opliepen. De fan ligt in het ziekenhuis en de Ierse bond kwam met het volgende statement: 'Roy Keane heeft onze volledige steun.'

• Brazilië heeft Turkije met 4-0 verslagen, aanvoerder Neymar was met twee treffers de grote smaakmaker, maar de mooiste actie komt op naam van Chelsea-middenvelder Willian.

• Om de actie zo mooi is. Nu vanuit een andere hoek.

'Toen Virgil voor Celtic tekende, wist ik dat hij alles in zich had om in Schotland en Europa uit te groeien tot een topverdediger. Het is voor mij geen verrassing dat hij wordt gelinkt aan clubs als Arsenal en Manchester United. Hij kan bij elke club in Europa een succes worden'
Ajax-trainer Frank de Boer is opvallend lovend over Virgil van Dijk, die vorig jaar FC Groningen echter niet voor Ajax maar Celtic verruilde. Gezien de quotes van De Boer is het zeer de vraag waarom de Amsterdammers in de zomer van 2013 eigenlijk niet Mike van der Hoorn maar Van Dijk haalden als versterking voor de defensie. (Daily Record)

• Mario Melchiot feliciteert zijn voormalige ploeggenoot Jerrel Hasselbaink. Maar niet alleen met zijn functie als hoofdtrainer van het Engelse Burton Albion.

• Mart Smeets, eat your hart out! In Nederland staat de presentator bekend om zijn Noorse truien, maar ook Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez loopt er graag warmpjes bij. De Chileen prijst de speciale Arsenal-sweater aan via de website. Nu maar hopen dat de opbrengst van de kersttruien succesvoller is dan het huidige seizoen van The Gunners.

'AS Roma kan kampioen worden als de scheidsrechters geen dubieuze strafschoppen meer weggeven aan Juventus'
• Was getekend: AS Roma-verdediger Ashley Cole. Volgens de Engelsman wordt regerend landskampioen te vaak geholpen, bijvoorbeeld tijdens de onderlinge strijd tussen rivalen Roma en Juve. Begin oktober won De Oude Dame, mede dankzij twee strafschoppen, met 3-2 van de ploeg van Kevin Strootman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.