Keane shopt: Yorke en Connolly en nog vier

Roy Keane heeft zich direct laten gelden als coach van Sunderland. De sinds dinsdag werkzame manager haalde donderdag liefst zes spelers naar The Black Cats.

Keane shopt: Yorke en Connolly en nog vier

Zijn dolle donderdag begon met de komst van Dwight Yorke, waarmee hij nog bij Manchester United speelde. De 34-jarige international van Trinidad en Tobago is afkomstig van Sydney FC, waarvoor hij een jaar speelde.

Na Yorke arriveerden nog vijf spelers. Middenvelder Liam Miller (Manchester United), spits David Connolly en middenvelder Graham Kavanagh (beiden Wigan Athletic) en vleugelspeler Ross Wallace en verdediger Stanislav Varga (beiden Celtic).

Opvallend genoeg zijn alle spellers bekenden voor Keane. Miller kent hij van zijn tijd bij Man United en via de Ierse nationale ploeg. Dat laatste geldt ook voor Connolly en Kavanagh. Wallace en Varga leerde hij kennen tijdens zijn laatste maanden als speler bij Celtic.

Keane moet Sunderland naar de top van het Championship stuwen na een dramatische seizoenstart van de club, die vorig jaar nog uitkwam in het Premiership. Met drie punten uit vijf duels bezet Sunderland de voorlaatste plaats.

Bekijk hier al onze video's