Keane evenaart met 'laatste goal' productie van Gerd Müller

Reacties

Met een treffer tegen Oman sloot Robbie Keane woensdagavond zijn achttienjarige interlandloopbaan in stijl af. De 36-jarige aanvaller van Los Angeles Galaxy, die in 1998 al debuteerde, sprak na afloop van een emotionele avond.

Keane evenaart met 'laatste goal' productie van Gerd Müller

'Iedereen wilde dat ik vandaag zou scoren en gelukkig is me dat gelukt', vertelde Keane na de 4-0 overwinning aan Eir Sport. De spits tekende in Dublin na 29 minuten voor de 2-0 nadat hij al twee riante mogelijkheden had gemist.

'Ik wil iedereen die hiernaartoe is gekomen bedanken. Het was een zware, emotionele avond. Gedurende mijn achttien jaar in de nationale ploeg heb ik van elke seconde genoten. Nu heb ik heel veel zin om als supporter alle wedstrijden van Ierland te volgen.'

Keane produceerde tegen Oman zijn 68ste interlandtreffer. Slechts drie Europeanen maakten ooit meer doelpunten voor hun nationale ploeg: de Hongaren Ferenc Puskás (84) en Sándor Kocsis (75) en de Duitser Miroslav Klose (71). Keane evenaarde woensdagavond de productie van Gerd Müller.

Meest trefzekere Europeanen in nationale ploeg:
Speler Land Goals
Ferenc Puskás Hongarije 84
Sándor Kocsis Hongarije 75
Miroslav Klose Duitsland 71
Gerd Müller West-Duitsland 68
Robbie Keane Ierland 68

Afgelopen week kondigde Keane aan dat het duel met Oman zijn zwanenzang zou worden als international. De aanvaller noemde toen het WK 2002 zijn hoogtepunt. Ierland reikte destijds tot de achtste finale. 'Vooral de treffer tegen Duitsland in de groepsfase springt eruit. Om Oliver Kahn te passeren… dat was speciaal.'

Zonder Keane tracht Ierland voor het eerst sinds 2002 weer een WK te bereiken. De EK-deelnemer stuit in de voorronde voor het toernooi van 2018 op Wales, Oostenrijk, Servië, Moldavië en Georgië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.