Keane allergisch voor gezwam nieuwe spelers

Roy Keane is er eentje van de ouwe stempel. De manager van Sunderland hoort met gekromde tenen hoe spelers, die hij naar het Stadium of Light wil halen, zich manifesteren.

Keane allergisch voor gezwam nieuwe spelers

'Ik heb met een paar spelers gesproken die te veel vragen stelden', legde Keane uit in The Guardian. 'Ik dacht gelijk nee.' De Ier zit niet te wachten op mondige voetballers die onzinnige verhalen ophangen.

'Ik vind het niet erg als ze informeren naar de streek en de scholen waar ze hun kinderen heen kunnen sturen, maar tegenwoordig vragen ze gewoon te veel. Toen ik van Nottingham Forest naar Manchester United ging, heb ik geen enkele vraag gesteld aan Brian Clough of Sir Alex Ferguson. Zíj vertelden mij hoe het zat.'

Kop houden en spelen, lijkt Keane's devies. De aankopen Rade Prica en Phil Bardsley lijken in dat profiel te passen. 'Ze wilden allebei graag komen en zeurden niet. Het lijkt erop dat ze niet onderhoudsgevoelig zijn. Zulke types wil ik hebben en passen bij een club als Sunderland.'

Keane was in zijn actieve loopbaan een meedogenloze middenvelder, die botste met iedereen die naar zijn zin niet genoeg inzet toonde. Als coach staat hij met het gepromoveerde Sunderland op de achttiende plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen