Kazachstan laat eigen fans nieuwe bondscoach kiezen

Reacties

Kazachstan kiest in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor complete transparantie. De nationale bond gaat voor een onorthodoxe interactieve methode.

Kazachstan laat eigen fans nieuwe bondscoach kiezen

De aanhangers van de nationale ploeg van Kazachstan is een bepalende invloed toegezegd over wie de opvolger moet worden van Yuri Krasnozhan (foto), wiens contract in december eindigde. Via een internetpoll kunnen zij hun mening geven.

'Voetbal kan zich zonder de betrokkenheid van de fans niet ontwikkelen', vertelde bondsvoorzitter Yerlan Kozhagapanov over de ongebruikelijke gang van zaken. 'Het zal de nationale ploeg zeker goed doen als zij ook gebruik maken van hun recht de beslissing te beïnvloeden.'

De fans krijgen allereerst de vraag voorgelegd of de volgende bondscoach een Kazak of een buitenlander moet zijn. Als meer dan vijftigduizend personen deelnemen aan de poll dan zal het resultaat bindend zijn. 'Als we het totaal niet halen, dan is dat een belangrijk signaal voor ons en zullen we zelf de beslissing nemen', aldus Kozhagapanov.

Maar voorlopig verwacht de bond van Kazachstan dat er een tweede ronde komt, waarbij de fans na hun keuze voor al dan niet een buitenlander een van de vier voorgestelde kandidaten kunnen aangeven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.