Kazachse bondscoach ook nu nog onder de indruk van Oranje

Reacties

Yuri Krasnozhan snapt er maar weinig van dat het Nederlands elftal EK-deelname dreigt mis te lopen. Volgens de bondscoach van Kazachstan hoort de ploeg van Danny Blind niet op de vierde plek in Groep A van de kwalificatiecampagne thuis.

Kazachse bondscoach ook nu nog onder de indruk van Oranje

Krasnozhan (foto) ging zaterdagavond in Astana met 1-2 onderuit tegen Oranje. Eerder in de poule was in Amsterdam ook al met 3-1 verloren van Nederland. Ondanks die zes punten kan het Nederlands elftal Turkije alleen nog van de derde plaats stoten als er dinsdag van Tsjechië gewonnen wordt en de Turken tegelijkertijd op eigen veld onderuit gaan tegen IJsland.

'Ik denk niet dat de vierde plek recht doet aan de kwaliteiten van Nederland', vertelde Kraszozhan na afloop van het treffen in Astana. 'Ik vind het nog steeds een van de beste ploegen. Mogelijk heeft Nederland geleden onder het moeten inpassen van een jonge en onervaren defensie.'

Hoewel Kazachstan een grote nederlaag kon voorkomen,  had zijn ploeg zaterdag nauwelijks zicht op een stunt. De bondscoach meent ook dat zijn spelers beter kunnen. 'Dit was zeker niet onze top. We kunnen een hoger niveau halen. Dat willen we nu gaan doen op bezoek bij Letland en zo de poule mooi afsluiten', besluit Krasnozhan, die in de voorgaande negen duels slechts twee punten vergaarde. Als het laatste optreden gewonnen wordt, besluit Kazachstan de groep niet als hekkensluiter. Dan is het onderling resultaat ten opzichte van Letland immers in Kazachs voordeel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.