Kaviaarclubs spelen bijrol in schaduw Manchester United

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 27ste speelronde is dat het duel tussen Manchester City en Chelsea van zondagmiddag (14.30 uur).

Kaviaarclubs spelen bijrol in schaduw Manchester United


MANCHESTER CITY
Klassering tweede plaats (53 punten uit 26 duels)

Vorm Manchester City koerst af op een halvefinaleplaats in de strijd om de FA Cup. De club won afgelopen zaterdag afgetekend van Leeds United (4-0) en treft in de kwartfinale het één divisie lager spelende Barnsley. In de competitie staan de zaken er minder florissant voor. Door twee achtereenvolgende remises tegen Queens Park Rangers (0-0) en Liverpool (2-2) en een nederlaag tegen Southampton (3-1) zagen The Citizens de achterstand op koploper Manchester United oplopen tot twaalf punten.

Opvallend Manchester City blijft in het eigen City of Manchester Stadium ijzersterk presteren. Liefst 37 van de laatste 38 competitiewedstrijden bleef de ploeg van trainer Roberto Mancini ongeslagen. Alleen stadgenoot Manchester United slaagde er twee maanden geleden in de in december 2010 ingezette reeks in de Premier League te doorbreken.

Afwezigen Richards (knie). Onzeker: Kompany (kuit)

CHELSEA
Klassering derde plaats (49 punten uit 26 duels)

Vorm De onvrede is nog altijd niet weg bij de fans van Chelsea. Een deel van het publiek scandeert trouw in de zestiende minuut de naam van Roberto Di Matteo, de manager die in het najaar plaats moest maken voor Rafael Benítez. Afgelopen donderdag, tijdens het Europa League-duel met Sparta Praag, riepen de supporters zelfs om de komst van José Mourinho. Het is inmiddels wel duidelijk dat Benítez geen nieuw contract krijgt aangeboden. Daarvoor vallen de resultaten net iets te veel tegen. Bovendien weet hij zijn negatieve imago maar niet van zich af te schudden.

Opvallend Fernando Torres wist afgelopen donderdag tegen Sparta Praag voor de zesde wedstrijd op rij niet te scoren voor Chelsea. De cijfers van zijn concurrent Demba Ba zijn niet veel beter. De Senegalees maakte zeven duels geleden zijn laatste doelpunt.

Afwezigen Romeu (knie)

De confrontatie tussen de kapitaalkrachtige kaviaarclubs viel de laatste drie seizoenen uit in het voordeel van Manchester City. Twee van de drie keer besliste de Argentijn Carlos Tévez de wedstrijd.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Manchester City - Chelsea 0-2
2008/09 Manchester City - Chelsea 1-3
2009/10 Manchester City - Chelsea 2-1
2010/11 Manchester City - Chelsea 1-0
2011/12 Manchester City - Chelsea 2-1


Bekijk hier al onze video's