Kashiwa ten koste van Monterrey naar halve finale

Kashiwa Reysol heeft na een strafschoppenserie de halve finale van het WK voor clubteams bereikt. De Japanse club schakelde CF Monterrey uit en speelt daardoor nu tegen Santos.

Kashiwa ten koste van Monterrey naar halve finale

In de reguliere speeltijd kwamen Kashiwa Reysol en CF Monterrey allebei één keer tot scoren. Leandro Domingues zette de Japanners in de 53ste minuut op voorsprong, maar vijf minuten later trok Humberto Suazo de stand weer gelijk. In de verlenging scoorden de ploegen niet, waardoor een strafschoppenserie de beslissing bracht.

Daarin miste Luis Ernesto Pérez namens CF Monterrey meteen de eerste penalty, ook de vierde strafschop werd gemist door de Mexicanen. Doelman Jonathan Orozco schoot op de paal, waarna Junya Tanaka de wedstrijd kon beslissen. Maar Orozco maakte zijn fout goed en stopte de inzet. Op de strafschop van Ryohei Hayashi had hij echter geen antwoord, waardoor Kashiwa won.

De Japanners bereikten daardoor de halve eindstrijd van het WK voor clubs, waarin Santos woensdag de tegenstander is. Al Sadd en Barcelona strijden een dag later in de andere wedstrijd om een finale-ticket. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's