KAS Eupen verrast en stelt Australische legende Cahill aan als bestuurslid

Reacties

Tim Cahill heeft een nieuwe baan. De 41-jarige icoon van het Australische voetbal gaat verrassend genoeg aan de slag als bestuurslid van de Belgische club KAS Eupen.

KAS Eupen verrast en stelt Australische legende Cahill aan als bestuurslid
© Pro Shots

Cahill heeft voldoende ervaring in Europa: als negentienjarig talent verliet hij zijn vaderland om bij Millwall aan de slag te gaan. Die club verruilde hij zes jaar later voor Everton, waar hij zelfs acht jaar zou spelen. Sinds zijn vertrek bij The Toffees speelde hij nog voor New York Red Bulls, Shanghai Shenhua, Hangzhou Greentown, Melbourne City, wederom Millwall en Jamshedpur FC (uit India), voordat hij in maart 2019 stopte als voetballer.

De 108-voudig international van The Socceroos (die op het WK 2014 nog schitterend scoorde tegen Oranje) ging daarna aan de slag bij de Aspire Zone Foundation, een Qatarese organisatie die een vinger in de pap heeft bij meerdere clubs, waaronder Eupen. Via die weg is Cahill nu neergestreken bij de verrassende koploper van de Belgische competitie, die elf punten heeft verzameld uit de eerste vijf duels. Cahill krijgt een plekje in het bestuur bij De Panda's, zoals de club die in het zwart-wit speelt ook wel genoemd wordt.

'Ik ben trots en blij dat ik bestuurslid mag zijn bij KAS Eupen', zo laat Cahill in een reactie weten. 'Al voor het seizoen heb ik hier wat tijd doorgebracht, afgelopen jaar heb ik ze van een afstandje gevolgd. Ik zie hier een enorm potentieel. Hup panda's!', zo sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.