KAS Eupen slaat nieuwe weg in en neemt afscheid van Makelélé

Reacties

Claude Makelélé en KAS Eupen gaan na twee seizoenen uit elkaar. 'We willen een andere richting uit', bevestigde voorzitter voorzitter Andreas Bleicher. De Fransman blijft nog wel verbonden binnen sociale projecten van de club.

KAS Eupen slaat nieuwe weg in en neemt afscheid van Makelélé

De mededeling leidde tot verdriet bij Makelélé: 'Ik vind het uiteraard jammer om de club te verlaten, maar ik denk dat het de juiste beslissing is. Nu kan de club een nieuwe weg inslaan. Ik wil Eupen bedanken en mijn opvolger veel succes toewensen.'

Bleicher wil zijn ex-trainer nog wel bedanken voor zijn bewezen diensten. 'Hij heeft ons twee seizoenen van degradatie gered, maar we willen nu wat anders. We gaan ons focussen op de ontwikkeling van een jonge, getalenteerde kern.'

De 71-voudig Frans international werd in november 2017 als grote vis binnengehengeld. Onder zijn leiding handhaafde de Duitstalige club zich op de slotdag op een dubieuze wijze door zelf verrassend met 4-0 van Royal Excel Moeskroen te winnen. In het Belgische matchfixing-schandaal werd die wedstrijd nog enige tijd verdacht, maar inmiddels is Moeskroen vrijgesproken. Dit seizoen eindigde Eupen als twaalfde in de Jupiler Pro League.

De 46-jarige Makelélé kende een glansrijke spelerscarrière bij clubs als Real Madrid en Chelsea. Als hoofdcoach had hij tot zijn dienstverband bij Eupen alleen ervaring opgedaan bij Bastia. De in Congo geboren Makelélé vertrekt overigens niet helemaal bij Eupen. Tot het WK van 2022 in Qatar blijft hij als ambassadeur betrokken bij de sociale projecten van de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.