Karsdorp vrijgesproken door tuchtcommissie KNVB

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Rick Karsdorp vrijgesproken. De aanklager betaald voetbal had eerder nog een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voorgesteld.

Karsdorp werd zaterdag tijdens het thuisduel met FC Utrecht (3-2) van het veld gestuurd door scheidsrechter Kevin Blom. De verdediger van Feyenoord kreeg de rode kaart vijf minuten na rust na een overtreding op Christian Kum. De aanklager sprak van 'ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander' en stelde een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor. Daar ging Feyenoord echter niet mee akkoord, waardoor de tuchtcommissie van de KNVB een oordeel moest vellen over de straf voor Karsdorp.

Tijdens de zitting donderdagavond in Zeist toonde Joris van Benthem, de huisjurist van Feyenoord, onder meer de overtreding van Stefan Schwab op Jaïro Riedewald tijdens het duel tussen Rapid Wien en Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De Oostenrijker werd door de Europese voetbalbond (UEFA) slechts voor twee wedstrijden geschorst. Ook overtredingen van Willem II'ers Jordens Peters en Lesly de Sa van afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Vitesse werden aangehaald. Beiden kregen slechts een gele kaart.

Karsdorp kan zondag dus gewoon in actie komen als Feyenoord op bezoek gaat bij SC Cambuur (aftrap 14.30 uur). Blom heeft een weekend vrij. De KNVB besloot de scheidsrechter geen wedstrijd te geven naar aanleiding van zijn optreden zaterdag.