Karsdorp en El Ghazi in voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft Rick Karsdorp en Anwar El Ghazi opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië.

Karsdorp en El Ghazi in voorselectie Oranje

Blind maakte zijn 28-koppige groep vrijdagochtend bekend. De namen van de rechtsback van Feyenoord (foto) en de vleugelaanvaller van Ajax zijn daarbij het meest opvallend. De verdediging is de linie waarin de meeste opmerkelijke zaken te vinden zijn. Zo zitten Ajax-jongelingen Jairo Riedewald en Kenny Tete er weer bij, evenals Jong Oranje-aanvoerder Karim Rekik. Virgil van Dijk - die tegen Turkije voor het eerst bij de groep zat - staat ook op de lijst van Blind.

In de defensie ontbreken Gregory van der Wiel en de geblesseerde Stefan de Vrij. Ook Sven van Beek hoort niet bij de voorselectie. Bruno Martins Indi kreeg in de desastreus verlopen interland met IJsland rood en was daardoor voor twee wedstrijden geschorst. Daarvan heeft hij er al één (Turkije-uit) opzitten. Tegen Kazachstan zou hij dus sowieso niet mee kunnen doen, maar ook tegen Tsjechië heeft Blind hem niet nodig.

Robben
Voorin ontbreekt Arjen Robben. De nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal raakte vorige maand in de desastreus verlopen thuiswedstrijd tegen IJsland geblesseerd aan zijn lies. Daarop werd al bekend dat hij er zo'n vier weken uit zou zijn. Het niet opnemen van Robben in zijn voorselectie lijkt erop te duiden dat Blind weinig hoop heeft op een wondertje. Ook middenvelder Nigel de Jong zit er (wederom) niet bij, net als de pas net weer fitte Jordy Clasie.

Oranje gaat op zaterdag 10 oktober op bezoek bij Kazachstan, drie dagen later ontvangt het Tsjechië in de Amsterdam Arena. In die twee duels moet het Nederlands elftal het vege lijf zien te redden in Groep A. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Oranje vierde in de poule, op twee punten achter nummer drie Turkije. Het heeft de kans op plaats drie, en dus play-offs om EK-kwalificatie, niet meer in eigen hand.

Volledige voorselectie Oranje:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).
Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax).
Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Daley Blind (Manchester United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).
Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Jeremain Lens (Sunderland), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.