Kapitein Cassano stapt van zinkend schip

Reacties

Antonio Cassano vertrekt met onmiddellijke ingang bij Parma. Het afscheid van de sterspeler symboliseert de onherroepelijke teloorgang van de UEFA Cup-winnaar van 1999, die stijf onderaan staat in de Serie A en in zware financiële problemen verkeert.

Kapitein Cassano stapt van zinkend schip

Cassano (32) was de absolute topverdiener bij Parma, maar kreeg de afgelopen maanden geen cent. Datzelfde geldt voor zijn medespelers. De geldzorgen bij de Ducali zijn zo groot, dat de salarissen dit hele seizoen nog niet werden overgemaakt. Cassano pikte dat niet en hij dreigde de club voor de rechter te dagen als gevolg van de achterstallige betalingen. Zover komt het dus niet. Club en speler zijn van elkaar af.

Het is niet voor het eerst dat Parma's sportieve prestaties lijden onder de financiële problemen. De club eindigde afgelopen seizoen zesde in de Serie A, maar mocht niet deelnemen aan de Europa League vanwege achterstallige betalingen. De entree van een Albanees consortium begin deze maand heeft de geldzorgen niet weg kunnen nemen. Sterker nog: het wanbetalende Parma kreeg onlangs een punt aftrek.

Woede
Parma lijkt reddeloos verloren. Niet alleen staat de club laatste in de Serie A met liefst tien punten achterstand op de veilige plaatsen, ook is de sfeer in de kleedkamer beneden alle peil. Spelers zijn woedend op de clubleiding, die deze week doodleuk drie dure nieuwe aanwinsten presenteerde (Alberto Nocerino van AC Milan en Cristian Rodríguez en Silvestre Varela van FC Porto), maar nog steeds geen euro salaris overmaakte.

Een totale leegloop is dichtbij. Aanvoerder Alessandro Lucarelli liet weten dat diverse spelers overwegen hun contracten te laten ontbinden. 'We hebben ons door de spelersvakbond daarover laten voorlichten', sprak hij onheilspellend. Ook het aanblijven van trainer Roberto Donadoni is hoogst onzeker.

Het is niet ondenkbaar dat de stad Parma over een jaar of tien alleen nog maar bekend is om zijn ham, en dat de club kan worden toegevoegd aan het rijtje gezonken traditieverenigingen als Pro Vercelli, Perugia en Lecce. En Cassano? Die hoeft met ploegen als Real Madrid, AS Roma, AC Milan en Internazionale op zijn cv niet te wanhopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.