Kanté verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland

Reacties

De Engelse spelersvakbond (PFA) heeft Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté verkozen tot Speler van het Jaar. Dele Alli werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot Talent van het Jaar, terwijl David Beckham een Merit Award kreeg.

Kanté verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland

Er gingen al stemmen op om Kanté individueel te onderscheiden nadat hij na zijn grote aandeel in de titel van Leicester City ook dit seizoen weer indruk maakte, nu op het middenveld van koploper Chelsea. De concurrentie was echter hevig met behalve ploeggenoot Eden Hazard ook Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Romelu Lukaku (Everton) en Alexis Sánchez (Arsenal).

Kanté is na Eric Cantona (1994), David Ginola (1999) en Thierry Henry (2003 en 2004) de vierde Fransman die de eretitel krijgt. Vorig jaar ging de titel naar Riyad Mahrez, die met zeventien doelpunten en elf assists een flinke bijdrage leverde aan het kampioenschap van Leicester City. Eerder werd de prijs ook gewonnen door de Nederlanders Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie.

Lukaku en Kane waren in de race voor twee prijzen. De twee spitsen waren met Alli (Tottenham Hotspur), Michael Keane (Burnley), Jordan Pickford (Sunderland) en Leroy Sané (Manchester City) ook genomineerd voor de titel van Talent van het Jaar. De 21-jarige aanvallende middenvelder van Spurs ging er voor het tweede jaar op rij vandoor met die prijs.

Beckham
Beckham kreeg in navolging van tal van andere grootheden een Merit Award voor zijn verdiensten voor het voetbal. De 41-jarige oud-international van Engeland (115 caps) en voormalig speler van onder meer Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy en AC Milan treedt in de voetsporen van Ryan Giggs, die de prijs vorig jaar kreeg. Steven Gerrard en Frank Lampard werden in 2015 onderscheiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.