Kansen voor Twente in Europa na remise fors geslonken

FC Twente houdt nog hoop op een vervolg in de Europa League. Maar de vooruitzichten zijn er door het doelpuntloze gelijkspel tegen Levante niet beter op geworden.

Kansen voor Twente in Europa na remise fors geslonken

Een overwinning op Levante was noodzaak voor FC Twente om na de schamele oogst na de drie heenwedstrijden (twee punten) een Europese overwintering in eigen hand te houden. Maar ook met het veroverde punt is het nog niet gedaan met de Europese aspiraties.

Op basis van de positieve intenties verdiende FC Twente een zege, maar het spel van de Enschedese ploeg was te mager om zich te revancheren voor de door arbitrale dwalingen dubieuze nederlaag in Spanje twee weken geleden.

FC Twente kon donderdag een aanvallende insteek niet worden ontzegd. Levante liet de thuisploeg ook het spel maken en kwam in de eerste helft nauwelijks in de problemen. In de Grolsch Veste waren in de eerste helft de hoogtepunten op een hand te tellen.

Luc Castaignos dook enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Levante, dat ook door Jerson Cabral en Robbert Schilder onder vuur werd genomen. Maar meer dan dat leverde het geduldige spel zonder al te veel risico’s niet op. Voor FC Twente was de eerste helft helemaal een sof geworden, ware het niet dat Douglas een poging van Míchel onschadelijk maakte.

Gedwongen door de stand opteerde trainer Steve McClaren in de tweede helft voor Dmitry Bulykin als stormram. De Russische invaller had een half uur om zich te onderscheiden en FC Twente over het dode punt heen te helpen.

Douglas had de kans daarop in 67ste minuut, maar raakte enkele meters voor het doel van Levante de bal compleet verkeerd, zoals Roberto Rosales tien minuten eerder na een fraai hakje van Castaignos stuitte op keeper Keylor Navas. Daarna bleef het vooral bij goede bedoelingen en resteerde het teleurstellende gelijkspel.

FC Twente moet de laatste twee duels met Hannover 96 en Helsingborgs IF winnen, maar is afhankelijk van de resultaten van de andere wedstrijden. Een week na de uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker door FC Den Bosch blijft een vervolg in de Europa League ook open, maar is de kans op een volgende uitschakeling gegroeid. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's