Kansen Afellay keren: Olympiakos ontslaat coach Míchel

Reacties

Olympiakos Piraeus heeft de samenwerking met trainer Míchel beëindigd. De positie van de Spaanse coach was om verschillende redenen niet langer houdbaar bij de Griekse topclub. Het vertrek van de oud-speler van Real Madrid is goed nieuws voor Ibrahim Afellay.

Kansen Afellay keren: Olympiakos ontslaat coach Míchel

Afellay kwam onder Míchel immers nauwelijks meer aan spelen toe bij Olympiakos. De 51-jarige Spanjaard noemde de Oranje-international een rebel en een kind. Juist de aanvaring met de van Barcelona gehuurde ex-PSV'er wordt genoemd als een van de oorzaken van het ontslag van de voormalige middenvelder, die bijna twee jaar geleden aantrad en sindsdien twee keer kampioen werd.

Dit seizoen kwamen er scheuren in het bolwerk dat Olympiakos doorgaans in eigen land is. De laatste tien seizoenen greep de 41-voudige kampioen alleen in 2010 naast de landstitel. Momenteel is PAOK Saloniki echter koploper met één punt meer. Bovendien zou de relatie van Míchel met technisch directeur Christian Karembeu veel te wensen overlaten.

Voor Afellay is het ontslag van Míchel hoe dan ook goed nieuws. De toekomst van de 28-jarige aanvallende middenvelder ligt nu mogelijk toch weer in Griekenland. Door zijn slechte relatie met Míchel klonken er vooral uit Italië geruchten over een vertrek uit de havenstad van de hoofdstad Athene. Afellay ontbrak tijdens de laatste twee competitieduels in de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's