Kanonskogel Schöne levert Ajax punt op tegen PSG

Reacties

Ajax is de Champions League begonnen met een verdienstelijk gelijkspel tegen Paris Saint-Germain. De Amsterdammers wankelden bijzonder lang, maar een prachtige vrije trap van Lasse Schöne bood uitkomst: 1-1.

Kanonskogel Schöne levert Ajax punt op tegen PSG

'We houden aan onze eigen speelwijze vast en gaan ze vol onder druk zetten. Dat is PSG niet gewend', verkondigde Ajax-trainer Frank de Boer vooraf. Het leek een wel erg gedurfde strijdwijze tegen een elftal dat overloopt van individuele klasse, maar het pakte in de eerste tien minuten verrassend goed uit. PSG leek inderdaad verrast door de enorme hoeveelheid energie die de Ajacieden in de wedstrijd legden en had moeite de wedstrijd te controleren.

Amateuristisch
Hoe goed de tactiek van De Boer aanvankelijk ook werkte; geen enkele strijdwijze is waterdicht tegen individuele fouten. Dat bleek in de dertiende minuut. Nicolai Boilesen werd op de achterlijn op amateuristische wijze van de bal gezet door Lucas, die afspeelde op Zlatan Ibrahimovic. Zijn schot werd nog uit de doelmond gehaald door Joël Veltman, maar in de herkansing was Edinson Cavani alsnog trefzeker: 0-1.

Edinson Cavani viert zijn doelpunt op voor hem typerende wijze.
Edinson Cavani viert zijn doelpunt op voor hem typerende wijze.

Ajax bracht PSG daarmee in de positie die het zo graag bezit. Eenmaal op voorsprong lieten de Fransen het initiatief namelijk aan de Amsterdammers, die kwetsbaar en slordig waren en daarmee PSG opnieuw in de kaart speelden. Een aantal gevaarlijke uitbraken van de gasten liep met een sisser af voor Ajax. Zelf stelde Ajax daar niets tegenover. Spits Kolbeinn Sigthórsson, net als Lucas Andersen nieuw in de basisopstelling, stond geïsoleerd.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Ajax de Fransen bijna weer een doelpunt in de schoot wierp. Ditmaal ging Niklas Moisander in de fout. De Fin haalde opgelucht adem toen hij zag dat Lucas het geboden cadeautje niet uitpakte en net naast schoot. Ajax kende vervolgens een korte opleving en was gevaarlijk via invaller Niki Zimling, wiens pegel over ging. PSG bleef echter dreigend via de tegenaanval, maar Jasper Cillessen bewees zijn waarde. Hij had een antwoord op pogingen van Zlatan Ibrahimovic, Lucas en Gregory van der Wiel. Een kopbal van Marquinhos ging rakelings naast.

Kanonskogel
Ajax wankelde, maar een geweldige vrije trap van Lasse Schöne hielp de Amsterdammers overeind. De Deense middenvelder knalde de bal vanaf achttien meter in de hoek. Door de kracht van het schot had de aanraking van PSG-doelman Salvatore Sirigu geen effect en sloeg de bal via zijn vingertoppen tegen de touwen: 1-1. Drie minuten later herhaalde Schöne dat kunststukje. Ditmaal was Sirigu wel bij machte zijn kanonskogel te pareren, al had hij daarvoor hulp van de paal nodig.

Lasse Schöne ziet hoe zijn vrije trap via de vingertoppen van Salvatore Sirigu in de hoek belandt.
Lasse Schöne ziet hoe zijn vrije trap via de vingertoppen van Salvatore Sirigu in de hoek belandt.

Ajax ging vervolgens voor nog meer, maar een tweede treffer bleef uit. Dat was gezien het wedstrijdbeeld en de kansenverhouding misschien ook wel wat te veel van het goede geweest. Ajax' volgende duel in Groep F is het bezoek aan APOEL Nicosia op 30 september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.