Kanonskogel Ronaldo brengt Man United langs Porto

Met een 1-0 uitoverwinning op FC Porto heeft Manchester United zich bij de laatste vier van de Champions League geschaard. De Engelsen verdedigden met succes een snel verkregen voorsprong, al beleefden ze in de slotfase nog enkele angstige momenten.

Kanonskogel Ronaldo brengt Man United langs Porto

Na de 2-2 op Old Trafford moest Manchester United ten minste een keer scoren in Portugal. Die missie was al na zes minuten voltooid. Cristiano Ronaldo waagde vanaf dertig meter een schot op doel en de bal sloeg als een granaat binnen: 0-1 (zie foto onder).

Door die goal veranderde het spelbeeld compleet. FC Porto moest aanvallen, maar de Portugezen ontbeerden creativiteit. De thuisclub probeerde gevaarlijk te worden met aanvallen door het overvolle centrum. Kansen leverde dat lange tijd nauwelijks op. Waar Manchester United de laatste weken defensief kwetsbaar was gebleken, stond de verdediging nu als een huis. Dat kon niet los worden gezien van de rentree van Rio Ferdinand. De Engelse international speelde een sterke wedstrijd en vormde een goed koppel met Nemanja Vidic.

Naarmate de wedstrijd vorderde concentreerde Manchester United zich steeds meer op het in stand houden van de 1-0 voorsprong. Dat kwam de Engelsen in de slotfase nog bijna duur te staan.

FC Porto had aan een doelpunt genoeg om alsnog een plaats in de halve finale af te dwingen. Met een opportunistisch slotoffensief kregen de Portugezen zowaar nog een aantal kleine mogelijkheden, maar doelman Edwin van der Sar liet zich niet verschalken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen