Kane zet Wembley in vuur en vlam met perfecte hattrick

Reacties

Engeland heeft vrijdag met speels gemak afgerekend met Albanië. Harry Kane was met een hattrick de absolute uitblinker op Wembley. Engeland kan de eindzege in Groep I volgende week maandag tegen San Marino veiligstellen.

Kane zet Wembley in vuur en vlam met perfecte hattrick
Engeland
Engeland
5 - 0
Albanië
Albanië

Engeland had zich al kunnen kwalificeren voor het WK in Qatar, maar dan had Polen op hetzelfde moment punten moeten verspelen bij Andorra. Engeland deed zelf in ieder geval wat men moest doen en deed dat met overtuiging. Na negen minuten was het al raak: Harry Maguire kopte diagonaal raak na een uitstekende vrije trap van Reece James.

Na kansen voor Phil Foden en Myrto Uzuni was het Kane die alle aandacht naar zich toetrok. De spits van Tottenham Hotspur kopte van dichtbij ongehinderd binnen na voorbereidend werk van Jordan Henderson en Foden. Kane was ook betrokken bij de 3-0, want na zijn een-tweetje met Henderson was het laatstgenoemde die afdrukte. Kane solliciteerde hierna zelf twee keer naar een treffer, maar zijn schot werd geblokt door Frédéric Veseli en later vond hij Thomas Strakosha op zijn pad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na 33 minuten was het alsnog raak voor Kane: Raheem Sterling onderschepte de bal op het middenveld en stuurde Kane weg, die vanuit een moeilijke hoek raak schoot. Hij completeerde zijn hattrick nog voor rust: na een hoekschop van Foden scoorde Kane met een fabuleuze omhaal. Kane is de eerste speler van Engeland die een zogeheten perfecte hattrick heeft gemaakt (linkervoet, rechtervoet, hoofd) sinds David Platt in februari 1993 tegen San Marino.

Engeland nam na rust gas terug. De eerste mogelijkheid was wel voor de gastheer: Kane mikte over na een pass van Henderson. De aanvoerder werd na ruim een uur bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Tammy Abraham. Onder anderen James en Trent Alexander-Arnold kregen hierna nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Bij de Engelsen maakte Emile Smith Rowe van Arsenal na 77 minuten nog zijn debuut.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep I WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
10
8
2
0
39-3
+36
26
2
Polen
10
6
2
2
30-11
+19
20
3
Albanië
10
6
0
4
12-12
0
18
4
Hongarije
10
5
2
3
19-13
+6
17
5
Andorra
10
2
0
8
8-24
-16
6
6
San Marino
10
0
0
10
1-46
-45
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.