Kane zet Tottenham weer op juiste spoor

Reacties

Tottenham Hotspur heeft de druk op koploper Leicester City opgevoerd. Hekkensluiter Aston Villa moest het hoofd buigen voor Harry Kane (0-2).

Kane zet Tottenham weer op juiste spoor

Het geplaagde Villa bleek het gewenste recept voor Tottenham Hotspur, dat in maart nog niet had gewonnen. Sterker nog, de resultaten in de Premier League (1-0 verlies bij West Ham en 2-2 remise tegen tien man van Arsenal) en de Europa League (3-0 pak slaag bij Borussia Dortmund) hadden het optimisme aangetast.

Het duurde lang voordat Tottenham Hotspur zondag het krachtsverschil tot uitdrukking had gebracht in de score. Villa-keeper Brad Guzan was al verschillende keren op de proef gesteld, terwijl het aluminium ook nog eens twee keer was geraakt door de thuisploeg.

Met name Kane liet zich gelden als gevaarlijkste man. Op slag van rust was het juist de spits die de ban brak. Weggestuurd door Dele Alli schoot hij de bal langs Guzan in het Villa-doel.

Vroeg in de tweede helft besliste Kane de wedstrijd, waarbij Dele Alli opnieuw voor het voorbereidende werk tekende. De Engelse international heeft met zijn achttiende en negentiende goal in de Premier League Tottenham op twee punten gebracht van koploper Leicester City, dat echter wel nog een wedstrijd achter de hand heeft.   

Villa, waar Leandro Bacuna op de bank bleef, is de hekkensluiter in de Premier League en heeft een wonder nodig om handhaving af te dwingen. Het verschil met de veilige zeventiende plek is liefst negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.