Kane wint spitsenstrijd van Austin

Charlie Austin en Harry Kane namen het zaterdagmiddag in een rechtstreeks gevecht tegen elkaar op. Harry Kane mag zich voorlopig de beste Engelse spits noemen. Met twee goals bezorgde hij Tottenham Hotspur een 1-2 zege bij QPR in de Premier League.

Austin stond voor aanvang van het inhaalduel een doelpuntje voor op Kane. Tijdens de eerste helft van de Londense derby op Loftus Road had de spits van de thuisploeg ook genoeg kansen zijn seizoentotaal van vijftien op te krikken. In de openingsfase miste hij van dichtbij en later raakte hij ook nog het aluminium. Het rendement van Kane lag een stuk hoger. Andros Townsend slingerde een vrije trap de doelmond in, waarna Hurricane tussen vier verdedigers en keeper Robert Green het best timede (0-1, foto).

Kane scoorde alweer voor de zesde keer op rij in een uitduel, waarmee hij op het record jaagt van Robin van Persie. Maar dan moet hij de komende weken ook op bezoek bij Manchester United, Burnley en Newcastle United het doel nog zien te vinden. Dat zijn echter zorgen voor later.

Vroeg in de tweede helft kreeg Kane een dot van een kans op zijn tweede treffer. Na een gekruld schot van Christian Eriksen tegen de paal raakte de spits in de rebound de bal echter niet goed. Kort daarna was het wél raak, toen Kane de buitenspelval omzeilde en kundig Green omspeelde (0-2). Met zijn zestiende treffer van dit seizoen ging hij meteen Austin voorbij als beste Engelse schutter in de Premier League.

Aan de overkant claimde Queens Park Rangers tot tweemaal toe een penalty, na onhandig uitkomen van Hugo Lloris en hands van Nabil Bentaleb. Uiteindelijk schoof Sandro namens de thuisploeg de eretreffer binnen tegen zijn ex-club. De West-Londenaren blijven door de nederlaag achttiende, Tottenham gaat Southampton voorbij op de ranglijst en staat nu zesde.