Kane oogst richting 'bijzondere prestatie' lof van Southgate

Na de overwinning op Ierland (3-0) maakt Engeland zich op voor de tweede interland tegen België in korte tijd. De ogen zullen als vanouds weer gericht zijn op Harry Kane, die tegen de Ieren nog rust kreeg van bondscoach Gareth Southgate.

België
België
2 - 0
Engeland
Engeland

Southgate weet namelijk als geen ander dat een fitte Kane goud waard kan zijn in de Nations League. Net als veel andere landen – waaronder Nederland – komen de Engelsen deze interlandperiode driemaal in actie. Southgate gaf enkele spelers rust in de eerste wedstrijd, maar tegen België zal aanvoerder Kane toch echt weer aan de aftrap verschijnen.

Op het persmoment richting de Nations League-wedstrijd tegen België werd Southgate gevraagd naar de scoringsdrift van de Tottenham Hotspur-spits. De titel topscorer aller tijden voor The Three Lions komt inmiddels in zicht (zie tabel onder). 'Zijn gemiddelde voor ons is fenomenaal', prijst de bondscoach zijn aanvalsleider.

'Hij heeft nog tijd zat om door te gaan en het record van Wayne Rooney aan te vallen', gaat Southgate verder. 'Als dat lukt, zou dat heel bijzonder zijn.' Momenteel staat Kane, die twee jaar geleden topscorer werd op het WK in Rusland, zesde op de topscorerslijst van het Engelse nationale elftal. Hij speelde echter veel minder wedstrijden dan de concurrentie boven hem op die lijst.