Kane en Vardy helpen Engeland voorbij Turkije

Engeland is de laatste voorbereidingsperiode op het EK gestart met een zege op Turkije. In het Etihad Stadium in Manchester wezen Harry Kane en Jamie Vardy hun land de weg: 2-1.

Kane zal met gemengde gevoelens terugkijken op de oefeninterland. De Premier League-topscorer startte sterk. In de derde minuut was het al raak, toen Kane na een steekpass van Tottenham Hotspur-ploeggenoot Dele Alli doelman Volkan Babacan versloeg. De spits kreeg twintig minuten voor tijd de kans de keeper wederom te kloppen, dit keer vanaf de strafschopstip. Tot opluchting van de Turken schoot Kane tegen de paal.

Turkije was ondertussen al op gelijke hoogte gekomen via Hakan Çalhanoglu, die de bal in een leeg doel schoot na een uitstekende actie van Volkan Sen. Zo leek Turkije op weg naar een gelijkspel, maar dat was buiten Jamie Vardy gerekend. De goalgetter van landskampioen Leicester City knalde uit een corner raak in de rebound: 2-1.

Zo deed Engeland wat het in de kwalificatiecampagne continu deed: winnen. De Engelsen koesteren hoop na een glansrijke kwalificatiereeks waarin alle tien de wedstrijden werden gewonnen. Vrijdag wacht een oefenduel met Australië, waarna een interland tegen Portugal de laatste test vormt voor het EK. Kersverse FA Cup-winnaars Wayne Rooney, Chris Smalling en Marcus Rashford ontbraken tegen Turkije logischerwijs na de finale tegen Crystal Palace van zaterdag (2-1 winst Manchester United).

In de Turkse voetbalwereld zijn de ogen eerst nog gericht op de bekerfinale tussen Galatasaray en Fenerbahçe. Die ploegen ontmoeten elkaar donderdag.